Заслужили на комфортні умови та увагу з боку держави. Понад три тисячі мешканців Рівненщини за дев'ять місяців цього року пройшли курс лікування та оздоровлення у Рівненському обласному госпіталі. Серед них дві тисячі ветеранів, учасників, та дітей війни. Як нині оздоровлюються ветерани дізнавалась Олена Семенович.

У свої 87 інвалід війни Іван Іванович плаває краще, ніж ходить. У Клеванському госпіталі у басейн ходить щодня. Адже, у Рівному таких умов для занять спортом пенсіонер не має.

У фізіотерапевтичному корпусі проводять усі необхідні процедури, які призначають лікарі госпіталю. Водні ванни та масажі, лікувальна фізкультура, аромотерапія та інші. Петро Дедера з Млинова востаннє підліковувася у госпіталі чотири роки тому. За тиждень оздоровлення почувається значно краще.

Нині у госпіталі лікуються 230 пацієнтів. У кожного свої процедури та лікування. Як працює новозбудований фізіотерапевтичний корпус приїхав оцінити голова Облдержадміністрації Василь Берташ.

Василь Берташ наголосив, заклад фінансують з державного бюджету, цьогоріч на оздоровлення та лікування виділили 15 мільйонів гривень. Начальник госпіталю каже, медицина не стоїть на місці, тому і надалі планують розвивати заклад.

Нині ветерани війни лікуються 18 днів, афганці, які працюють - 10. Проте, начальник закладу пообіцяв, невдовзі останніх прийматимуть на 14 днів.