Два тижні, як в Україні запрацювала нова депозитарна система. За словами експертів, новий закон здивував самих європейців, бо виявився досить прогресивним. Але що більш важливо - закон поверне на ринок українців, котрі хочуть інвестувати гроші, але бояться. Фахівці Нацбанку сіли за круглий стіл з учасниками фондового ринку, аби прозвітувати про виконану роботу та вислухати зауваження.

На думку експертів, зміни у депозитарній системі сприятимуть залученню нових учасників на український фондовий ринок. Адже в першу чергу відбулася ліквідації подвійних реєстрів акціонерів. Відтепер українці більш не втрачатимуть свої акції та стануть захищеними від аферистів. Адже, купуючи акції на території України, кожен знатиме, що вони ніколи не пропадуть.

Новий закон про депозитарну систему на думку експертів НБУ відповідає усім світовим вимогам. Окрім того деякі норми у ЄС приймуть лише наступного року, а в Україні вони вже запрацювали. Окрім того запуск нових правил роботи фондового ринку нашої держави відбувся згідно плану, 14 жовтня та ще не показав жодних збоїв.

Ще одна перевага змін у законодавстві для простих українців - стовідсоткове повернення ваших дивідендів. А це, впевнені фахівці, має повернути на фондовий ринок певну частину людей, які дійсно хочуть інвестувати, але до цього просто боялися зв'язуватися з акціями.