Посол Литовської Республіки Пятрас Вайтек приїхав у Рівне відкривати приватний українсько-литовський медичний центр. Обласний центр став першим в Україні, який отримав інвестиції з Прибалтики. На зустрічі з міською владою посол зауважив, що українську делегацію радо зустрінуть у Литві, аби поділитися досвідом.

Посол Литовської республіки в України відвідав рівне. Рівне нський міський голова використав нагоду, хвалив місто за хорошу воду, дороги та міжнародний аеропорт. Під час зустрічі обговорили підписання угоди про асоціацію й зійшлися на тому, що Україні таки час в Європу.

Поки мова йде про конкретну приватну кардіологічну клініку, яку власне і приїхав посол відкривати у Рівне . На реалізацію витратили рік. За підрахунками литовської сторони тільки обладнання обійшлося у 250-300 тисяч євро.

У тому, що такий центр з'явився у Рівному, місцеві чиновники вбачають кілька позитивних моментів. Приватники повинні розвантажити комунальні медзаклади та власне забезпечити потреби міста у високотехнологічній кардіології. Адже у Рівному більша частина смертей - від кардіологічної патології.

Скільки ж коштуватиме діагностика у центрі, поки ні українська, ні литовська сторона сказати не можуть. На лікування, за потреби, обіцяють відправляти пацієнтів й у Литву.