Їх називають золотом осені, а потім безжально кидають під ноги. Дітлахи створюють з них гербарії, а для двірників це лише сміття. Одні радіють казковому колориту, а інші впадають в депресію. Осіннє листя задає більше питань ніж відповідей.

Осінь - пора хоч і холодна й депресивна, втім барви її - радісні та світлі. Хоча, впливає осінь на кожного по-різному. За словами психологів у цю пору року 80% населення переживають понижений емоційний настрій та втрачають апетит.

А для комунальників прибирання листя - це робочий, а восени ще й безперервний процес. Щодня вони гребуть метуть та збирають зів'ялу одежу дерев з вулиць Рівного. А от куди ж потім зникає золотаве листя, мабуть знають не усі рівняни.

Тим часом рівненські учні, назбиравши кольорових листочків, виготовляють з них різноманітні аплікації. З допомогою листя у класних кімнатах оживають метелики, бджілки. Для дітей осінь - це не тільки навчання, а й пора прояву своїх мистецьких здібностей.

Поки лежить листя можна ще спробувати знайти під ним й справжніх грибів, щоб запастись на зиму. Загалом ж осінь – це як-не-як, але все ж таки перший крок назустріч наступній весні.