Загалом рівняни на сьогодні можуть купувати нові квартири за трьома державними програмами. Усі вони розраховані до 2017 року. Які їх умови та вимоги до учасників - далі.

Загалом рівняни на сьогодні можуть купувати нові квартири за трьома державними програмами. Усі вони розраховані до 2017 року. Перша та пріоритетна - це будівництво житла для молодих сімей, яким видається державний пільговий кредит. Цьогоріч на всіх рівненчан держава передбачила мільйон 400 тисяч гривень. Друга програма - "30 на 70". Незалежно від віку будь-яка сім’я може купити оселю, при цьому 30% її вартості заплатить бюджет. Вам лишається заплатити інші 70. Цьогоріч на область держава виділила 5 мільйонів гривень.

І остання - найскандальніша програма, заснована за ініціативи Президента. Це здешевлення іпотечних кредитів. Будь-яка родина може взяти кредит в котромусь із державних банків у гривні на 15 років під незмінні 16% річних. При цьому сплачувати треба буде лише тіло кредиту та 3% річних. Це захищена стаття. До кінця року нею скористатися планують 105 рівненських сімей. То ж у цьому розмаїтті зростає попит. Українці та рівняни зокрема все частіше цікавляться купівлею нерухомості. За даними експертів Конфедерації будівельників України, з початку року ціни зросли на 14-15%.