Зокрема, дві такі групи нещодавно відкрили у Корецькому районі. Тепер малюки сіл Користь та СтОрожів здобуватимуть обов'язкову дошкільну освіту, а батьки матимуть більше вільного часу.

Дві групи для дошкільнят у двох селах Корецького району розмістили у приміщеннях місцевих шкіл. Тут нові - столики, стільці, ліжечка та шафи для малят. Зручні дитячі санвузли. Голова Коростіївської сільської ради Людмила Онищук розповідає, аби відкрити групу для дошкільнят, знадобилось 164 тисячі гривень. З них 100 тисяч - субвенція з держбюджету, решта - кошти сільської ради.

Дитсадочків у селах не було. Їх закрили ще на початку становлення держави через брак коштів. Зараз керівництво району вирішило об'єднати і школу й дитсадок в одному приміщенні. Кажуть, все через демографічний стан на Кореччині.

В цьому році на Рівне нщині вже побудували та реконструювали понад 100 дошкільних закладів. До кінця 2013-го каже очільник області, з'явиться ще додавтково 1725 місць для малюків.

Наступного року у планах чиновників планують завершити роботу по облаштуванню дошкільних закладів у районах Рівне нщини.