Колись, за кобзарськими канонами, стати мандрівним співцем могла лише незряча людина. Незрячість вважалась скарбом богообраності. Цих людей вважали «Божими людьми». 11 жовтня 2013 року незрячі лірник та бандурист представлять для рівнян епічну традицію мандрівних співців. У репертуарі Олександра Тріуса з м.Ромни та Лайоша Молнара з м.Червоноград канти, релігійні псальми та історичні думи. Чекаємо Вас о 15.00 на подвір'ї Рівненського обласного краєзнавчого музею та о 19.00 в кав’ярні-книгарні "Каламаріус" - вул.Петра Могили, 18.

Лайош Людвигович Молнар 1954 року народження. Походить із села Гетєн Берегiвського району Закарпатської областi. В дитинствi втратив зiр, вчився в спецшколi-iнтернатi для слiпих у Мукачевi. Грав на баяні, бандурі, а з 2002 року опанував ліру. Продовжуючи традицію подільських та волинських лірників, виконує псальми та канти, характерні для цих регіонів. З 2012 року Лайош Молнал є братчиком Львівського лірницько-кобзарського цеху. Олександр Олексійович Тріус 1967 року народження. Походить з м. Ромни Сумської обл. У школі Олександр виявив неабиякі музичні здібності, граючи у духовому оркестрі, опанувавши майже всі відомі духові інструменти.

В армії грав у військовому духовому оркестрі та естрадному колективі при клубі військової частини .У 1987 році отримав тяжку черепно-мозкову травму, внаслідок якої зір у нього впав до 10%.

В 2003 році осліп зовсім .

В 2008 році опанував традиційний кобзарський інструмент – старосвітську бандуру.

В 2011 році Олександр Тріус вперше взяв участь у фестивалі “ КОБЗАРСЬКА ТРІЙЦЯ “. Того ж дня прийняв посвяту у братчики Киїського кобзарського цеху .