Мешканців однієї з кімнат у гуртожитку на вулиці Дворецькій, сім'ю з 2 чоловік, 9 жовтня намагалися примусово виселити з їхнього помешкання. Люди жаліються, що судові виконавці вломилися в житло та почали описувати майно, незаконно. У розпачі жінка із сином погрожували звести рахунки з життям.

Розлючена Жанна Ромаш, колишня дружина правоохоронця-пенсіонера, сьогодні гостей не чекала. Жінка жаліється: незважаючи на судові рішення, виконавці без попередження не мали права вломлюватися до її оселі. Що робити їй із 25-річним сином тепер - вона не уявляє. Бо немає ані куди подітися, ані кого просити про допомогу.

Судові виконавці описують майно. Годинник, іграшки, меблі - все це тепер стає на папері чи не єдиною власністю виселенки. Жінка обурюється, проте отримує відтермінування. Головний судовий виконавець погодився дати Жанні Ромаш ще трохи часу.

Жанна Ромаш обіцяє вже у понеділок піти до головного правоохоронця Василя Лазутка, щоб в очі сказати все, що думає щодо ситуації навколо житла.

У розпачі жінка погрожувала навіть спалити свої дві кімнати, а заразом - себе із сином. А все, каже, через сусіда з п'ятого поверху, якому кортить розширити свою житлову площу.

Інвалід 2-ої групи Юрій Степуков у маленькій кімнатці, де стіни - у цвілі, живе разом з дружиною, донькою та онуком. Каже: має право просити більшу площу.

Та чи буде це так швидко - чоловік не знає. Бо сьогодні примусового виселення чекають мешканці ще трьох кімнат. Бо й вони, як стверджують юристи правоохоронців, не мають права мешкати у відомчому гуртожитку.

Тому згідно з законом, родини колишніх правоохоронців нинішні міліціянти таки витіснять з гуртожитку. Що робити виселенцям далі - ніхто не знає. Хоча обласна влада обіцяє контролювати ситуацію, щоб люди не лишилися без житла посеред зими.