Жити краще можливо. У цьому переконані мешканці будинку на Білякова, 10 у Рівному. Там вже п'ятий рік втілюють в життя свої мрії близько ста тридцяти сімей. Будинок, в якому живуть люди, невдовзі відсвяткує свій півстолітній ювілей. Однак, ініціативна група ЖБК "Маяк", вирішила оновити власний будинок. Нині вони є постійними учасниками проекту - Сталий розвиток за участі громад Рівного.

Іда Іванівна у будинку на Білякова,10 проживає близько п'ятдесяти років. Пригадує, як і будинок самі будували, кредит державі повертали. Нині вона голова правління ЖБК "Маяк". П'ять років тому вперше почула про спільні програми для громад від ПРООН, і закипіла робота. Спочатку у будинку замінили водоканалізаційні системи та відремонтували покрівлю. Цього невтомній голові виявилось недостатньо. Тож, нині почали утеплювати будинок.

Щоправда, не всі мешканці одразу підтримали такі зміни. Та більшість вирішила таки покращити будинок.

Чиновники розповідають, з кожним роком отримують все більше пропозицій від громад. Тому нині проекти виносять на конкурс і лише потім вирішують, які з них отримають кошти. Адже, громада має вкласти у реалізацію проекту не менше 20 % власних грошей.

Чиновники впевнені, тільки ініціативні громади можуть покращити свої умови проживання. Тому у наступному році планують передбачити більшу суму на програму сталого розвитку міста. Проекти на конкурс почнуть приймати у січні 2014 року.