Матеріальних цінностей на понад п'ять мільйонів гривень щороку жертвують батьки Рівного на розвиток та благоустрій шкіл і дитсадків. Однак батьки стурбовані , чи справді благодійні кошти використовуються за призначенням. Активні батьки вирішили не мовчати, а обговорити цю ситуацію відкрито, разом з освітянами під час круглого столу "Благодійність і звітність у школах та садочках" . Усі разом шукали прозорий механізм звітності за використані кошти.

Обговорити наболілу проблему батьківських внесків погодилися усі зацікавлені сторони. Головний освітянин області Григорій Таргонський переконує, держава виконує свої зобов'язання.

Освітянин каже, вишукують гроші і на дороговартісні проекти - будівництво шкіл та дитсадків. Натомість, у Рівному гроші є лише на захищені статті, наголошує Василь Харковець. Водночас інші джерела фінансування освітянської галузі не заборонені.

Нарікають освітяни і на казначейство, яке часто затримує кошти, навіть якщо вони є на рахунках. Керівники освітніх закладів запевнили, жодного відношення, а тим паче тиску на батьківські комітети не мають. Тож батьки самі вносять пропозиції щодо покращення закладів.

Керівники закладів впевнені, у школах та садочках немає нічого другорядного. Тому нині пишаються мультимедійними класами, та ремонтами у школах. Батьки готові допомогти навчальним закладам, однак вимагають прозорості цього процесу для усіх. Мама двох школярок Олена Тимофеєва, після кількох років пошуку правди, вирішила сама очолити піклувальну раду школи, аби контролювати кожну благодійну копійку.

Після численних аргументів усі сторони зійшлися на думці, що звіти з використання благодійних внесків мають бути прозорими та відкритими. Відтепер уся інформація розміщуватиметься на інтернет-ресурсах навчальних закладів, та на інформаційних стендах шкіл та садочків.