Через класику - до духовного очищення. Новий концертний сезон у Рівненській обласній філармонії відкривали вчора знані в Європі артисти та... неформали. У Всесвітній день музики в органному залі соло виконували труба та скрипка. Більше про готичність класичної музики, міні-опери та інші сюрпризи від філармонії - далі.

Відсторонитися від метушні, стресів і піти назустріч Прекрасному. Вже традиційно у Всесвітній день музики Рівне нська обласна філармонія відкриває двері для любителів класичної музики. Цьогоріч рівнян першим у сезоні концертом зустрічали знані у Європі музиканти.

Послухати відомих трубача та скрипальку виявилося чимало. Органний зал був вщент заповнений. Різнопланова публіка на концерті ламає стереотипи про обмежену кількість любителів класиків у місті. Серед слухачів - навіть неформали. Вони вважають таку музику готичною.

Вийти за рамки звичного як у глядацькому колі, так і в концертних новинках - обіцяє керівництво філармонії.

Готують у філармонії масштабну програму і до 100-річчя композитора Германа Жуковського, який родом з Радивилова. Нині ж запрошують рівнян на наступний концерт - 17 жовтня.