Відмова від м'яса змінила життя. Овочі, фрукти, горіхи й молочне сповнюють енергією та дарують бадьорість, переконана рівнянка Ірина Василюк. Сама не вживає м'яса, риби, яєць уже чотири роки й іншим радить. Зі міною раціону змінився і світогляд, і заняття. Бібліотекар за фахом куховарить у центрі ведичної культури й заробляє цим собі на життя.

Сотні рецептів і виключно вегетаріанських страв. За чотири роки відколи Ірина Василюк відмовилася від м'яса, риби та яєць, навчилася обходитися навіть і без борошна.

За фахом вона бібліотекар, але працювати у книгозбірні, зізнається, нудно. Знайшла себе як кухаря, коли 4 роки тому відмовилася від м'яса. В один день, пригадує, щось клацнуло у голові і шматок м'яса відтоді у горло не лізе. Поміняла Ірина і релігію.

Щодня тепер вона готує вегетеріанські обіди декільком десяткам рівнян. Страви, пояснює, різноманітні: тушковані та печені овочеві страви. А ласунчикам щодня випікає і здобу. Сьогодні - мафіни із яблуками.

Поштовх перекваліфікуватися й заробляти на приготуваннях вегетаріанських страв Ірині дав її знайомий вегетаріанець. Сам він побажав залишатися інкогніто. Щодня для своїх працівників замовляє у Іри обіди.