До цього часу лише рівненська команда не зіграла жодного матчу у чемпіонаті Екстра-ліги. Перший тур пройшов ще на початку вересня. Далі слідувала вимушена перерва через зайнятість гравців у збірній. Минулих вихідних рівняни відправились до Харкова, аби помірятись силами із тамтешнім «Локомотивом».

На дебютну гру Кардинал відправився злегка в ослабленому складі. Команді не вистачало Сергія Тригубця. Він отримав дискваліфікацію на одну гру ще у минулому сезоні. Натомість гравці «Локомотива» є кістяком збірної, яка лишень нещодавно закінчила ігри. У цьому були і свої плюси для рівнян. Три дні було всього для зборів у харків’ян. Пресинг «Локомотива» став відчутним із перших секунд матчу. Гра практично повністю перемістилася на половину поля «Кардинала», хоча останній час від часу таки відповідав гострими випадами.

Раз у раз Іван Гурко рятував свої ворота від м’яча.

Рахунок першими відкрили таки рівняни. Під час однієї із своїх комбінацій, гравець «Локомотива» пробивав низом по воротах «Кардиналу». За волею долі м’яч зачепив Дмитра Ситника, після чого круглий залетів у ворота рівнян. І 1-0 на користь «Локомотива». З таким рахунком і закінчився перший тайм. Після перерви обидві команди трохи збавили оберти. Але як не крути рівнянам потрібно було відігруватися. За тринадцять хвилин до фінальної сирени п’ятим польовим вийшов Сергій Піддубний. За декілька хвилин після цього граючий тренер «Кардиналу» разом із Артемом Фаренюком стали творцями другого голу у матчі. За рахунку 1-1 харків’яни почали нервувати, але всі їхні намагання забити ще один м’яч зводив нанівець захист рівнян.

Тож у підсумку матч таки закінчився нічиєю і «Кардинал» записав перше очко у чемпіонаті на свій рахунок. А наступний матч рівняни проведуть знову на виїзді. Боротимуться цього разу вони проти Івано-Франківського «Урагану».