В древньому княжому місті (яким є Рівне)існують заховані скарби. Інколи їх знаходять та інформацію про це довго переповідають. Наприклад, дуже давно, ще "за совєтів" при ремонті грубки в буд.№49/51 по вул.16 Липня знайшли скриньку (яка була розміру "царської" цеглини)...

Якимось чином скарб дістався жінці - капітану міліції.

А от при викопуванні траншеї для комунікацій, під час реконструкції колишнього костелу, під органну залу (в 1983 році) кілька ПТУ-шників теж знайшли скарб (котрим довелося поділитися з викладачем) :)

Вже не всі пам'ятають те, що на місці торгового центру "Замковий", на одноіменній вулиці, стояв будинок Шермана, збудований в 1903 році в стилі "модерн" (Шерман-молодший надавав його під перший штаб РУХу). Чомусь саме на державне свято - День Конституції України ЖЕК-3 зніс цей будинок...

Перед цим безхатьки там поруйнували всі грубки, позривали підлоги і таки знайшли глечик зі скарбом, котрий все життя шукав і не знайшов Шерман-молодший.

При викопуванні котловану під будинки, що на бульварі "Сорока труб" (Несвицької) на вулиці Соборна теж викопали скарб. Але виявили це лише тоді, коли землю вивезли на інше будівництво (навпроти кладовища ГРАБНИК).

А про які рівненські скарби знаєте ви?



pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic