Активісти за європейські гроші навчали жителів Рівненщини поводитися на дорозі. Селами уздовж міжнародної автомагістралі Київ-Чоп зацікавилися у Фонді сприяння безпеці дорожнього руху. Смертність пішоходів, кажуть, шокуюча. Тому вирішили узятися за їхнє просвітництво. Профінансувати грамотність українців погодився Європейський банк реконструкції та розвитку.

Жителів двох сіл: Бабин та Користь запросили на відкритий урок на дорозі. Активісти й ДАІшники півтисячі школярам та дорослим розповіли як себе вести на пожвавленій автомагістралі. Проект "Безпечні села уздовж автомагістралі М06" пілотний. Обізнаність та грамотність українців фінансує Європейський банк реконструкції та розвитку.

Як забезпечити видимість пішоходів, вирішили запозичити із досвіду європейських країн. Там учасники дорожнього руху носять одяг із світловідбиваючими елементами. Найпозитивніша статистика — у Фінляндії.

От тільки такого одягу, який може врятувати життя, нарікають активісти, в Україні ніде купити. Усе, що роздають у селах, замовляють за кордоном.

Ідеально, пояснюю у Фонді сприяння безпеці дорожнього руху, якби і в Україні пішоходів зобов'язали носити на одязі світловідбиваючі елементи. І, щоб їх можна було купити у кожній крамниці на автозаправній станції.