Козацький дух та інтелект в одному поєднанні. Таку цікаву суміш готують вже декілька років у природничо-математичному ліцеї Елітар міста Рівного. Тут вже 16 рік поспіль серед вихованців закладу проводять конкурс козацькі забави.

Ані дощ, ані вітер, не стали на заваді учням рівненського "Елітару", які вийшли у двір ліцею продемонструвати власну силу, вміння та спортивний дух. Директор закладу радіє, каже його вихованці вміють не лише гризти граніт науки, але й фізично працювати та показати, на що здатні молоді інтелектуали.

Так хлопці та дівчата підтримують своїх друзів, сьогодні вони у центрі уваги. Підтягування на перекладині - справа не з легких, проте саме тут в ліцеї є свої чемпіони.

А це вже перетягування линви. Тут необхідно відчуття команди. Ліцеїсти запевняють - козацький дух в них є. І він неперломний.

Таких гарних традицій у рівненському "Елітарі" дотримуються з початку заснування закладу. Щороку проводять конкурс для учнів, і кращому класу вручають приз - перехідну булаву. В ліцеї кажуть, козацькі забави, не ради забави! завдяки конкурсу учні загартовуються та вчаться підтримувати один одного за будь яких обставин.