Із 5 жовтня у соцзакладах, а із 15 у житлових будинках подадуть теплоносій у Рівному, як і в усій Україні. Так вирішив профільний міністр Геннадій темник на колегії у Івано-Франківську й довів до тепловиків. Останні, кажуть, гріти помешкання й офіси рівнян готові хоч відсьогодні. Але не подають теплоносій, бо не мають відповідного розпорядження міського голови.

Поки рівняни мерзнуть у багатоповерхівках, за блакитним паливом сумують котельні. Їх до початку опалювального сезону, каже головний тепловик міста, підготували. Але розпалити котли можуть тільки отримавши відповідне розпорядження міського голови.

Поки середньодобова температура вісьмох градусів протягом трьох діб не становила. Сподіватися на тепло у помешканнях не варто і з початком наступного тижня.

Попередньо старт опалювального сезону обіцяють 5 жовтня для соціальних закладів та, традиційно, 15 жовтня на тепло можуть чекати рівняни у своїх квартирах. Тепломережі та котельні, до початку нового сезону переважно підготували, хоча ремонтні роботи на деяких ділянках тривають.

А ще підприємство обслуговує 205 кілометрів теплових мереж. Тариф на опалення та гарячу воду, каже директор, поки залишиться незмінним, в уряді вартість тепла переглядати найближчим часом не планують. А ще просить боржників розрахуватися за спожиті послуги. Після підписання договору оренди майнового комплексу КП "Рівне теплотранссервіс" заборгованість споживачів майже 43 мільйона гривень.