Службова вівчарка розкрила зухвалий грабунок. Посеред білого дня молодик накинувся на жінку й вирвав сумку. Злодія знайшла вівчарка Кармен.

У рівненському кінологічному центрі на службі 25 собак. Кожна має спеціалізацію: лабрадори шукають вибухівку, кокер-спанієль — наркотики. Німецькі вівчарки спеціалізуються на розшуку. Як і Кармен, усі вони мають одного опікуна, який став для собак найближчим другом.

Кармен — найдосвідченіший слідопит. Цей статус підтвердила чотири роки тому, ставши чемпіонкою України. Нині відпрацьовує виступ для турніру, який відбудеться наступного місяця.

Нещодавно Кармен допомогла розшукати злодія, який напав на жительку села Бронники Наталію Скальську. На неї невідомий накинувся, коли до будинку залишалося кілька сотень метрів.

Односельці викликали міліцію. Наряд прибув із службовою собакою. За годину Кармен розшукала підозрюваного в сусідньому селі. Слідчих привела під ворота оселі, де ховався грабіжник.

Високі результати Кармен в пошуковій роботі обнадіюють кінолога. Олександр сподівається як мінімум на третє місце у всеукраїнському турнірі.