Міський голова Рівного не підпише розпорядження, а тепловики не розпалять котли, поки середньодобова температура не знизиться щонайменше до +8 градусів за Цельсієм.

Протриматися такий температурний режим має щонайменше протягом трьох діб. Хоча, як зазначив директор ТОВ «Рівне теплоенерго» Степан Коропецький, обігрівати помешкання й соцзаклади, підприємство готове уже.

- Ми готові вже фактично розпочати опалювальний сезон. Все залежить від того, яка буде температура зовнішнього повітря, - прокоментував Степан Коропецький. – Вісім і нижче ще поки немає протягом трьох діб. Ми плідно працюємо із гідрометеоцентром.

У середу, 25 вересня, у Івано-Франківську відбулася колегія під головуванням профільного міністра Геннадія Темника, де обговорювали питання підготовки об’єктів в Україні до опалювального сезону.

- Що стосується початку сезону, сказано до 1 жовтня усім теплопостачальним організаціям зробити пробні пуски, зробити прокрутку систем, 5 числа розпочати опалювальний сезон соціальної сфери, тобто школи, лікарні дитячі садочки, і з 15 числа розпочати опалювальний сезон для населення, - повідомив директор теплопостачального підприємства Рівного.