У мистецькому колі Рівного презентували нове ім'я. Художник Андрій Аксютов вперше представив на широкий загал свою персональну виставку. Зібрав роботи за десять років, на більшості з них зображені кладки, виконані у різних стилях і техніках.

Кладки на кладці, і так на більшості представлених картин молодого художника Андрія Аксютова. Їх на виставці понад три десятки. На полотні переважають кладки, їх автор пам'ятає ще з дитинства, адже родом з Млинівщини. Розповідає, коли вода спадає, тоді дерев'яні дошки дивовижні. Їх художник малював у різних інтерпретаціях, техніках та стилях. Оранжеві, рожеві чи зелені смуги, лише на перший погляд не зрозумілі. І тільки споглядаючи усю колекцію вимальовується цілісна картинка, кладки над водою.

Автор каже, кладки це вже перегорнута сторінка його життя, тому рами цих картин забарвив у чорне. Сміється, влаштував символічний похорон тематики. Презентував і нову. Усі роботи художника вподобали гості.

Спілка художників також схвалила творчість митця. Тут кажуть, своєрідне бачення молоді заслуговує на увагу.

Нині у житті Андрія Аксютова новий творчий період. Тепер він малює пейзажі. Знавці кажуть, його техніка складна, тому результат вражає. Свої роботи автор не називає, і не виокремлює. Запевняє, усе що робить йому до душі. Та, головне, щоб кожна картина не лише подобалась глядачам, а й пробудила у них нове, свіже бачення світу.

pic

pic

pic