Понад 56 мільйонів гривень упродовж трьох років отримала Рівненщина з держбюджету на розвиток дошкільної освіти. Гроші розподіляють між районами залежно від кількості дошкільнят, і лише на створення нових місць у дитсадках. У селах області відкривають нові дитсадки, та реконструюють вже існуючі за ініціативи Президента України. Як дошкільнята пізнають світ у нових умовах, та де невдовзі лунатиме дитячий сміх?

Група дошкільнят "Сонечко" у селі Іллін Гощанського району працює вже третій рік. Її попередні випускники показали доволі хороші результати, розповідає вихователька Людмила Пилипей. Адже, упродовж року на заняттях у школі діти вчаться спілкуватися, пізнають навколишній світ та природні явища. Знайомляться з літерами, цифрами та розважаються з друзями.

Три години щодня 13 дітлахів - під наглядом вихователя. У селі радіють роботі дошкільної групи. Адже дітки отримують необхідні знання ще до школи, та й батьки мають кілька годин вільного часу. У сусідньому селі Курозвани Гощанського району активно реконструюють колишній дитсадок. Його закрили у 2001 році, а нині перебудовують у сучасний дошкільний заклад. Тут працюватиме дві групи повного дня.

На будівництві працює п'ять бригад, роботи планують завершити до грудня. Згідно з генпланом тут буде харчоблок, власна котельня та ігрові майданчики. У садочок приймуть півсотні дітей.

Геннадій Владичук розповідає, село Курозвани славиться працелюбними людьми. Тому тут вкрай необхідний дитсадок, аби селяни могли повноцінно працювати на власній землі, в той час діти перебуватимуть під наглядом вихователів.