У Рівному вирішували що робити, аби на "Азоті" та подібних великих хімічних підприємствах не сталося трагедії. Для цього зі всієї України на нараду з'їхалися хіміки. Нагадаємо, шостого серпня у Горлівці на підприємстві "Стірол" сталася аварія. Тоді загинуло шестеро працівників заводу. Нещодавно і на азоті під час ремонтних робіт травмувалося 2 працівників.

Нарада союзу хіміків України в просторій актовій залі рівненського "Азоту" зібрала не лише науковців, інженерів та власне самих хіміків, а й усе вище керівництво області. Спільно думають над питанням охорони праці на промислових підприємствах України. Присутній на нараді і один з найбагатших людей країни - Дмитро Фірташ. І Рівне нський "Азот" і підприємство, на якому сталася аварія горлівський "Стірол" належать саме йому. Дмитро Фірташ каже, з моменту купівлі заводів вклав більше трьох мільярдів гривень в оснащення виробництва та на охорону праці, проте через застарілі інструкції трапляються такі трагедії.

Нагадаємо, 6 серпня на горлівському «Стиролі» через зношеність металу стався прорив трубопроводу рідкого аміаку, внаслідок чого загинули шестеро працівників підприємства, 30 постраждали. Все тому, що трубопроводи перевіряють за застарілими методами, кажуть хіміки. Голова правління ПАТ "Рівне азот" Михайло Заблуда переконує, потрібно виробити універсальну методику перевірки застарілого обладнання. Але ...

Для недопущення подібних аварій у майбутньому, необхідно оновити нормативну базу, яка регулює питання безпеки у хімічній галузі, вважають спеціалісти. Саме її розробка і має стати результатом наради хіміків.