Саме так робити з порушниками порядку на сесіях Рівне ради пропонує комісія з регламенту. Виводити з зали засідань за більш ніж два порушення уже з 26 вересня почнуть під час сесій. При чому стосуватиметься це не стільки депутатів, а запрошених людей і помічників обранців. До речі, переповнення зали засідань – проблема номер один. Тому відтепер на сесію можуть приходити акредитовані журналісти і чиновники. А от рівняни зі своїми питаннями можуть зайти в залу лише з 14-30 до 15-00. Саме в цей час, а не вранці, відтепер і заслуховуватимуть звернення і заяви. А от що робити з невіглавством самих депутатів не знає навіть секретар ради.

Хвилює комісію і той факт, що учасники засідань порушують регламент роботи: перевищують час виступів, кричать, вступають у дискусії. Самі ж депутати у цьому винуватять аж ніяк не себе. Кажуть, люди винні. Їх пропонували, навіть, відгородити турнікетами, але ідея схвалення не знайшла. Тому міркують про створення кімнати, де транслюватимуться засідання, котрі будь-хто з рівнян зможе і подивитися.

То ж тепер сесії мають стати дисциплінованішими. Виступати можна не більше 3 хвилин і по темі. А після засідань комісія з регламенту розглядатиме порушення і шукатиме у них винних. Як каратимуть, поки невідомо. Але залишається сподіватись, що депутати перестануть чубитись і згадають про свою основну місію у залі. Чи справдяться очікування – покаже сесія, призначена на 26 вересня.