Умови в яких живуть ці рівняни жахають. Точніше сказати умов тут немає ніяких для нормального життя. Одинадцять кімнат на п’ятому поверсі в гуртожитку по вулиці Фабричній, 16 нагадують руїни.

Лиха наробила негода. Весною увесь талий сніг опиняється у кімнатах, а влітку та восени найменший дощ перетворюється у холодний душ для власників помешкань. Зимою - бушує грибок. Від ремонту не залишилось і сліду.

Ці кадри відзняті у зоні відчуження. Однак, вони не набагато відрізняються від стану, в якому знаходяться приміщення на верхньому поверсі рівненського гуртожитку. Різниця лише у тому, що в Чорнобилі люди не живуть вже майже три десятки років, а ці рівняни щодня повертаються у такі кімнати. Люди звертались до усіх можливих інстанцій – безрезультатно. Пішли до міського голови. У березні отримали відповідь.

Мешканці втомились жити в таких жахливих умовах. Здається, що усі їх звернення як не дали, так і не дадуть ніяких результатів. Тому поки що викручуються як можуть.

Спробує допомогти цим мешканцям і громадська організація «Рівне нський громадський контроль». ЇЇ представники вже відправили запит до заступника міського голови Рівного, щоб дізнатись коли саме у 2013 році відбудеться ремонт даху цього гуртожитку. Зважаючи на те, що вже осінь. Дану ситуацію ми триматимемо на контролі та про будь-які результати обов’язково розповімо.