Як зробити так, щоб громадськість знала, як голосують депутати Рівнеради. Це питання сьогодні обговорювали за круглим столом міські обранці, громадські активісти та журналісти.

Під час одного з останніх засідань Рівне ради зчинився справжній скандал. Виник він під час внесення змін до регламенту роботи міської ради. Тоді окремі депутати переконували, що нововведення назріли з запровадженням електронної системи «Рада». Проте, більшість міських обранців відкрите і поіменне голосування не підтримали. Чому, сьогодні намагалися розібратися і журналісти, і громадські активісти.

Голова депутатської комісії з регламенту Олександр Чубай переконує, збирав міських обранців п'ять разів, аби обговорити зміни. Більше того, назбиралося навіть купа поправок до регламенту.

Проте, навіть новий регламент дає змогу депутатам голосувати як у відкритому поіменному режимі так і в таємному закритому.

Присутній на обговоренні депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов не розуміє, чому рівненські міські обранці не можуть голосувати відкрито. Каже, на Волині таких проблем немає.

Також на круглому столі створили робочу групу, яка займатиметься внесенням змін до регламенту Рівне ради.