На території Рівненської області проживає майже 70 тисяч дітей, які мають статус потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Проте через неналежну роз’яснювальну роботу в окремих районах області до органів соціального захисту населення подано лише близько 50 тисяч заяв на санаторно-курортне лікування та відпочинок.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Рівне нської області.

Так, у Гощанському районі із 412 дітей зазначеної категорії за путівками на оздоровлення звернулися лише 26 дітей. Аналогічна ситуація склалася в Корецькому, Млинівському, Демидівському, Острозькому, Радивилівському, Рівне нському районах та місті Кузнецовськ.

Крім того, в окремих районах області допущено незадовільний стан із забезпечення путівками на санаторно-курортне лікування дітей-інвалідів.

Зокрема, на території Демидівського району та міста Кузнецовськ проживає 157 дітей-інвалідів, які потребували санаторного лікування, проте жодну з них не забезпечено путівкою на оздоровлення.

На вказані порушенння міськрайпрокурори відреагували та внесли 7 подань в органи соціального захисту населення та охорони здоров’я, які на даний час перебувають на розгляді.