Майбутні юристи, журналіст та інженер свою батьківщину — Екваторіальну Гвінею проміняли на Україну, принаймні на найближчі чотири роки. У Рівному вони тепер опановують новий фах — гідроенергетику. Від попередніх спеціальностей, які вивчали у рідних містах, відмовилися, щоб у майбутньому мати стабільну роботу й зарплатню. Навчаються семеро іноземців у НУВГП коштом британської компанії, яка згодом запропонує студентам робочі місця на батьківщині.

Вони - екваторіальні гвінейці. До Рівного добиралися півдоби, щоб спершу скласти іспити, а тепер у НУВГП опановувати новий фах — гідроенергетику. Хоча удома уже були другокурсниками. Блас вивчав юриспруденцію...

Їхню групу від загальної, відокремили, через мовний бар'єр. Усі заняття - російською.

У Рівному на гідроенергетиків вони навчаться за кошт британської компанії "Дорадо Альянс". Навчання за сімох та проживання — 13,5 тисяч доларів на рік. Контракт з університетом підписали на чотири роки. А ще вони на стипендіальному державному забезпеченні.

Мати декілька освіт, пояснюють, на батьківщині у Гвінеї поширено. Франциско удома вивчав журналістику. Після навчання у Рівному повернеться до навчання у Малабо. Українську спеціальність мріє поєднувати із Гвінейською. Про Україну, каже, до приїзду сюди знав небагато.

Щоб у Рівному гвінейцям було легше адаптуватися, вони отримали няньку. Вікторія Приступлюк з іноземцями повсюди: і на кожному занятті, і у вихідні.

Дівчатам, зізнаються, цікаво на українському шопінгу. Багато речей ще поки не накупили, але прицінитися уже встигли.

Російську студенти вчать в Україні протягом 11 останніх місяців. Мовний бар'єр, запевняє викладачка, навчанню не завадить.

Вони старанні студенти, свої конспекти і самі перевіряють, і викладача просять помилкИ пошукати.

Тепер почали і українську опановувати. Їхня гупа на поглибленому курсі.

За три тижні, кажуть, уже трішки познайомилися із містом. Між собою уже знайомі були, ще з російських мовних курсві. Та й троє із групи — брати: Франциско та Піо рідні, а із Бласом — двоЮрідні. Тетяна Коваль, Ігор Прокопчук. Новини Рівного.