Нові заклади першого вересня відкрили в селі Корчин Костопільського та Калинівка Корецького районів. Цих об’єктів селяни чекали майже по десять років. Втім отримали лише цьогоріч завдяки бюджетному фінансуванню. Відтак, школярів нарешті забрали з аварійних класів.

На День знань учні та батьки села Корчин Костопільского району зібралися на ошатному подвір’ї, де ще місяць тому стояли довгобуд та аварійна споруда старої школи. Останню розбирали толокою, аби допомогти будівельникам та зекономити гроші на облаштування території навколо новозбудованого закладу. У ньому для діток обладнали сучасні класні кімнати, спортивну залу, бібліотеку та їдальню з усім необхідним технологічним обладнанням.

Також тут облаштували вбиральні, яких в аварійній школі не було. За створення комфортних сучасних умов для їхніх діток батьки подякували обласному керівництву.

Також першого вересня на Рівне нщині розширили і мережу дошкільних закладів. В селі Мала Любаша Костопільського району відкрили дитсадок, якого тут не було більше 20 років. Його зможуть відвідувати 30 малюків. Донині батьки возили діток у переповнені групи садочків райцентру. Вирішити їхню проблему вдалося завдяки співпраці селян і влади.

Програму будівництва нових шкіл на Рівне нщині продовжуватимуть і надалі, запевнив Василь Берташ, оскільки завдяки розумінню Президентом України проблем місцевих громад область отримує держкошти на завершення довгобудів і зведення сучасних споруд навчальних закладів замість аварійних.

Першого вересня в Україні відкрили 11 нових шкіл, дві з них – на Рівне нщині . Загалом за останні роки в області здали в експлуатацію вже 13 закладів, тож учні тепер навчаються у нових затишних класах. Олександр Туз. Новини Рівного