Дивіться у програмі: Стихійне сміттєзвалище по-сусідству. Будівельний непотріб заважає рівнянам нормально жити; Три тижня без води. Мешканцям будинку відключили благо цивілізації, бо топило сусідні квартири; Зруйновані сходи. Скільки ще часу доведеться рівнянам спотикатися на цій конструкції?

В народі кажуть добрий сусіда – найкращий родич. Та не у випадку рівнянина Василя. Вже більше двох років його сусідом є … стихійне сміттєзвалище. На сусідню земельну ділянку по вулиці Крейдяна 25 а неправомірно вивозять непотріб, - говорить чоловік.

Чоловік звернувся до міської ради. Відповідь отримав, що управлінням житлово-комунального господарства направлено запит до начальника обласної міліції, щодо надання інформації про фактичне місце проживання власників цієї земельної ділянки. А після отримання цієї інформації, особу, що порушила встановлені державні стандарти, норми і правила у сфері благоустрою населених пунктів буде притягнуто до адміністративної відповідальності. З часу отримання цієї відповіді пройшло вже два місяці, однак сміття і надалі звозять на цю земельну ділянку вантажними автомобілями.

А кількість сміття взагалі жахає.

Чоловік писав і до прокуратури, втім результатів від цього теж поки немає ніяких. Тож звернувся до громадської організації «Рівне нський громадський контроль». ЇЇ представники написали звернення до Державної екологічної інспекції.

Пані Алла стала однією із постраждалих сторін. Вона живе на першому поверсі у двокімнатній квартирі. Та почалось це підтоплення не з квартир.

Мешканці звернулись до ЖЕКу. Його працівники воду спочатку перекрили у всьому будинку, а потім лише стояк на однокімнатні квартири. Так було декілька днів. Тож, люди знову подзвонили до ЖКП.

Відтак, якщо воду вмикають, підтоплює чотири квартири, під'їзд та підвал. Якщо вимикають - у дев'яти квартирах немає холодної води. Працівники житлово-комунального підприємства говорять, перевірили усі помешкання від першого до останнього поверху - ніде поломок не виявили. Щоправда, в одну квартиру на третьому поверсі вони не потрапили. Помешкання замкнене, хто там живе або жив колись, навіть сусіди не знають. Зі своєю проблемою мешканці звертались і до міської ради, і навіть до міліції. Та результатів - жодних. Квартиру потрібно відмикати та ліквідовувати поломку. Однак, зламати двері та вирішити свою проблему люди не можуть - за вчинення таких дій - кримінальна відповідальність. Тож, вирішили писати звернення до народного депутата, щоб останній звернувся до суду. Представники ж громадської організації «Рівне нський громадський контроль», які теж приїхали на допомогу людям, обурюються таким відтягуванням часу.

Сходи біля багатоповерхівки під номером 12 на вулиці Шухевича у Рівному вже багато років потребують капітального ремонту. З тротуару та зупинки громадського транспорту вони ведуть до найбільш відвідуваних місць у мікрорайоні: супермаркету, аптеки та власне житлових будинків. Тутешні мешканці, від малого до великого, обурені аварійним станом цих сходів.

Не проходити повз зруйновані конструкції, а якось вплинути на ситуацію все ж вирішили мешканці мікрорайону. Вони і звернулись до громадської організації «Рівне нський громадський контроль».

З відповіді, яка згодом надійшла з управління житлово-комунального господарства Рівного, стало відомо, що ці сходи перебувають у комунальній власності міста, а бюджетом поточного року роботи з їх капітального ремонту не передбачені. Вартість відновлення цих сходів теж невідома. ЇЇ визначать лише після бюджетних призначень на наступний рік. Однак, залишається відкритим головне питання – а якщо не чекаючи 2014 року хтось з рівнян травмується на цих муніципальних сходах. Хто тоді нестиме відповідальність? Саме тому представники громадської організації «Рівне нський громадський контроль» наполягають на негайному ремонті цих сходів, як таких,які щодня несуть в собі небезпеку для жителів міста.

У попередніх програмах ми розповідали про те, як маленька рівнянка, граючись у себе на подвір’ї , впала у відкритий каналізаційний колодязь. Після падіння дитина зазнала забоїв голови та м’яких тканин тіла. А ще дуже перелякалась. І такі випадки можуть статись практично на кожному подвір’ї нашого міста. Незакритих каналізаційних колодязів або зламаних люків чимало. Більше 5ти ми нарахували лише на вулиці Буковинській. Після втручання громадської організації зламані люки відремонтували, а каналізаційні колодязі – накрили належним чином.