15 серпня о 8-40 ранку під час виконання своїх професійних обов`язків на КП "Ринок" по вулиці Млинівській у м. Дубно кореспонденту обласного тижневика "Скриня" Олені Курішко були нанесені тілесні ушкодження.

Хуліганські дії щодо журналістки були вчинені заступником директора вказаного ринку Миколою Пахаєм, колишнім працівником пенітенціарної служби Дубенської виправної колонії. Очевидно, цей екс-працівник силових структур уявив себе на попередньому робочому місці серед засуджених правопорушників, а не вільних громадян. Олена Курішко відома в місті як принциповий і безкомпромісний журналіст, що часто критикує на шпальтах газети діяльність міської влади та правоохоронних органів. Останнім часом вона захищала інтереси підприємця, якого керівництво ринку намагається позбавити торгового місця. Під різними надуманими приводами йому відмовляють в проведені лабораторно- ветеринарної експертизи товару, і на цій підставі перешкоджають йому здійснювати торгову діяльність. Також лабораторія ринку ігнорує ухвалу суду, в якій зобов`язано провести вказану експертизу.

15 серпня о 8-40, коли підприємець намагався розкласти товар на торговельному місці заступник директора КП "Ринок" Микола Пахай забороняв це робити. Кореспондент газети почала знімати інцидент на мобільний телефон. На очах п`яти свідків Микола Пахай заламав праву руку тендітної журналістки і відібрав телефон. Кореспондент звернулася до правоохоронців, які чергували на ринку. Міліціонери відмовилися скласти протокол. Олена Курішко написала заяву та пояснення на ім`я виконуючого обов`язки начальника Дубенського МВ Ігоря Гая. П`ятеро свідків також написали свої пояснення, в яких підтвердили факт хуліганства.

Подейкують, що ці документи зникли. Самолікування не допомогло, рука продовжувала сильно боліти. 17 серпня о 14 -10 потерпіла звернулася до травматолога Дубенської ЦРЛ. Медики викликали правоохоронців. Був складений протокол, написана заново заява та пояснення. Лікар встановив діагноз пошкодження зв`язок правого плечового суглобу та призначив курс лікування.

Правоохоронці обіцяли вдруге опитати очевидців інциденту, проте на 25 серпня ні до кого з п`яти свідків не зверталися за поясненнями. Натомість вони опитали підприємців, які не бачили даної події.

В Дубно вже був випадок, коли 4 лютого цього року працівник виконавчої служби відібрав в журналістки Олени Курішко службовий диктофон. Правоохоронці в його діях не побачили не лише кримінального злочину, але й адміністративного правопорушення. Не зважаючи на звернення кореспондентки до обласної та Генеральної прокуратури, керівника Управління МВС Василя Лазутка та міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка справу зам'яли.

Чи не чекає такий же фінал і на цю справу?