У переддень Незалежності України ми вшановуємо ще один символ державності - синьо-жовтий прапор України. День прапора урочисто вшанували і у Рівному, під звуки фанфар він замайорів на майдані Незалежності. В кольорах нашого прапора – єдність українського народу, його відвага та незалежність переконані чиновники.

Вшанувати державний прапор України зібралися не лише чиновники, військовослужбовці та силовики, а й звичайні перехожі. З 2004 року 23 серпня офіційно стало державним святом прапора України. Відтоді у Рівному урочисто піднімають державний символ. Цьогоріч на майдані Незалежності рівнян порадував військовий оркестр 13 Армійського корпусу. До святкового маршу приєдналися військові, міліціонери, рятувальники, курсанти Острозького військового ліцею.

Уродженець Дерманя Василь Кирилюк на свято прийшов з власним прапором. Зі сльозами розповідає, для нього прапор - це життя. Пригадує, як за часів Польщі оберігав святиню біля серця.

Про патріотизм та відданість побратимів рідній землі Василь Кирилюк може розповідати безліч сумних історій.

Нині Василь разом з товаришами не пропускає жодної акції щодо вшанування українських символів та свят. Каже історію та символи повинні шанувати не лише старше покоління , а й молодь.