Каже, новонароджену дівчинку травмували під час пологів і через два тижні вона померла. Подія сталася три роки тому. Але ніхто з лікарів так і не покараний.

Любов та Олег мріяли про другу дитину. У 2010 році подружжя дізналось, що у них буде поповнення. Вагітність проходила без проблем. Народжувала жінка у рівненському перинатальному центрі. Пологи були важкі, переконує Любов, коли після 6-ти годин у родзалі так і не народила, лікар став видушувати з неї немовля ліктями.

Народити Любов змогла тільки після Кесаревого розтину. Новонароджену відразу забрали від мами та повезли в реанімацію.

Дівчинку батьки встигли назвати Софією, але через два тижні вона померла. Розтин показав, що причиною смерті стала інфекція токсоплазмозу, але цей діагноз батьки поставили під сумнів.

Жінка переконана: її донька померла через травми, отримані при народженні. Але довести це не може. Каже: правоохоронці тягнуть справу вже два з половиною роки і робиться це для того, щоб винні у смерті її дитини уникнули лави підсудних.

У перинатальному центрі винними себе не вважають. Головний лікар закладу запевняє, що персонал зробив усе можливе для порятунки дитини, а лікар, який приймав пологи, поніс дисциплінарне стягнення.

Чи винні лікарі, з’ясовують слідчі Рівне нського міськвідділу міліції. Тут пояснюють, що розслідування справи затягнулось, адже довго чекали на результати двох судово-медичних експертиз.

В прокуратурі пояснюють, що результати обох судово-медичних експертиз вину медиків не доводять, хоч вони і мають серйозні відмінності. Якщо перше дослідження назвало токсоплазмоз причиною смерті дитини, то у другому експерти пишуть, що немовля померло від вродженого енцефаліту та фіброзної пневмонії.

Подружжя Шевчуків не вірить в жоден з висновків експертів. До того ж, Любов стверджує, що в проміжку між двома експертизами хтось підмінив біологічний матеріал і тепер встановити точну причину смерті її дитини практично неможливо.

Куди поділись речові докази, жінці ніхто не пояснив. Щоб це дізнатись, вона звернулась в Генеральну прокуратуру. Відповіді поки не отримала. Любов Шевчук переконана саме лікарі винні у смерті її дитини і вона хоче щоб вони понесли за це кримінальну відповідальність, а історія, яку їй довелося пережити, більше ні з ким не повторилась.