Автобуси пропонують зняти із рейсів члени спецкомісії, щоб втримати наплаву комунальний транспорт. Майже місяць депутати та чиновники вивчали ситуацію, яка склалася на підприємстві: порівнювали маршрути екологічного транспорту та маршруток, шукали способи реанімувати підприємство, навіть голосування-опитування працівників провели на довіру до керівника.

12 маршруток у Рівному варто зняти із рейсів. До такого висновку дійшли депутати та чиновники із спецкомісії. Протягом місяця вони вираховували як курсують тролейбуси: перед маршрутним таксі чи позаду, скільки маршрутів дублюється та накладається у русі усього транспорту у місті. Спірні маршрути включили до списку.

А ще маршрути №47, 51, 57, 62, 64. Вони, пояснюють у спецкомісії, відбирають у тролейбусів пасажирів, які розраховуються живими грішми. Екологічний транспорт перетворився на транспорт для пенсіонерів та пільговиків різних категорій.

Щоб переманити до тролейбусів працюючих, рогатих на дорогах має як мінімум побільшати. Принаймні на сім — це реально.

Кондукторів бракує, бо заробітну плату на підприємстві боргують. За перевезення пільгової категорії пасажирів із держбюджету замість 18 мільйонів компенсували 12.

Як повернути на лінії тролейбуси й завантажити їх пасажирами, котрі розраховуються самі за проїзд, депутати зі спецкомісії поділяться рецептом із колегами на найближчій сесії. Серед кардинальних змін — скорочення кількості автобусів на певних маршрутах й зміни в умовах на тендерні перевезення у майбутньому. Остаточні висновки своєї роботи та рекомендації комісія оприлюднить після святкування Дня міста. Тоді ж роботу підприємства й невдоволення у колективі пообіцяв прокоментувати директор КП "Рівне електроавтотранс".