Рівненські аграрії попрацювали на славу. Врожай зернових уже зібрали, і нині триває процес заготівлі. Понад 60% зернових потрапляє на одне з найбільших підприємств області Рівнеборошно. Саме воно є постачальником борошна для більшості хлібопекарень краю.

Ще десять років тому зернові, які вирощували місцеві аграрії, йшли виключно на фураж, тобто корм для тварин. Нині зерно отримує високий 2-3 клас, і входить у продовольчу групу, зазначають фахівці підприємства Рівне борошно. Тут у сучасній лабораторії досліджують зразки зерна, яке привозять виробники.

На виконання доручень президента України з робочою поїздкою підприємство відвідав губернатор Рівне нщини. Каже, потрібно вивчити можливості заготівельників та їх проблеми, аби галузь і надалі розвивалась успішно.

На підприємстві демонструють увесь процес забору, зберігання та переробки зерна. Завдяки сучасному обладнанню більшість процесів автоматизовані. Спочатку авто із зерном зважують, потім його вивантажують в елеватори. Там воно зберігається упродовж зими за температури - 1-2 градуси. Якщо температура підвищується його провітрюють і знову охолоджують. Лише так, кажуть, можна уберегти зерно від шкідників. А це сучасний американський сушильний комплекс. Одна машина на підприємстві вже сім років, інша лише перший рік. Від попереднього комплексу економічніша та потужніша утричі. Попри успіхи, розповіли керманичу області й про проблеми.

За потреби, зерно транспортують до млина. За добу на підприємстві виготовляють понад сто тон борошна. У млині також усі процеси автоматизовані. Диспетчер за одним комп'ютером спостерігає увесь процес виробництва. А це останній етап та гордість підприємства - нова фасувальна машина. Працює лиша два тижні. Пакує борошно у кілограмові пакети. Тож виробники запевняють - усе борошно виключно місцевих аграріїв.