Дивіться у програмі: Під’їзд у п’ятиповерхівці по вулиці Парковій не бачив ремонту більше 20 років; Руйнуються стіни та випадають цеглини. Мешканці будинку – у небезпеці; Ані смітника, ані лавиці, ані кишені. Необлаштовані зупинки громадського транспорту у Рівному.

За 20 останніх років у другому під’їзді будинку номер 8 по вулиці Парковій у Рівному жодного разу не робили ремонту - говорять його мешканці. Про капітальний, навіть мова і не йде, не було навіть косметичного ремонту.

У під’їзді навіть виникали пожежі через коротке замикання електромережі. Адже, її стан теж залишає бажати кращого. До того ж на одному із середніх поверхів у стіні утворилася величезна дірка крізь яку видно загальний каналізаційний стояк. Він, до речі, протікає та підтоплює нижні поверхи сходових клітинок.

Мешканці запевняють неодноразово звертались і в усній, і в письмовій формі до житлово-комунального підприємства на балансі якого знаходиться будинок. Однак, ніяких результатів не дочекались. А як кажуть у народі, під лежачий камінь вода не тече, тож сидіти, склавши руки, і чекати, що хтось прийде і наведе порядок, - наївно. А ситуація з часом лише погіршуватиметься. Тож мешканці звернулись до громадської організації.

Знаходитись у власних квартирах мешканцям п’ятиповерхівки на вулиці Дундича 20 – небезпечно. Одна із стін будинку руйнується на очах. Чи не щодня шматки цегли та штукатурки обвалюються та падають прямо у двір. Руйнування розпочались, через те, що протікав дах та постійно під час злив підтоплював квартири та один із під’їздів. Згодом, мешканці спільно з ЖЕКом дах таки перекрили, однак руйнування стіни так і не припинилось. Залишки від «камінняпаду» на подвір’ї, мешканці прибирають, однак на козирку над входом у під’їзд чітко видно цеглу та штукатурку.

До житлово-комунального підприємства зневірені мешканці дзвонять, пишуть та приходять чи не щодня. Однак, результатів як не було так і немає донині. Допомогти цим рівнянам у дійсно серйозній проблемі взялися представники громадської організації «Рівне нський громадський контроль».

А ще активісти написали звернення до заступника міського голови з житлово-комунальних питань аби останній розібрався із ситуацією та негайно прийняв міри.

У Рівному офіційно налічується 108 зупинок громадського транспорту. Більшість з них облаштовані належним чином. Є лавиці, навіс та смітники. Однак, є в обласному центрі декілька десятків так званих стихійних зупинок. На папері їх не існує, однак водії маршруток за проханням людей зупиняються. Адже, часто відстань від однієї зупинки до іншої доволі велика. Така зупинка громадського транспорту є і на вулиці Князя Романа біля 15 будинку. Пенсіонерка Марія Степанівна мешкає у цьому районі більше 12 років. Говорить, дуже важко у такому віці довго чекати на приїзд транспорту .

До того ж по цій стороні вулиці немає більше зупинок. З протилежного боку – лише одна.

Зі свого боку активісти звертатимуться до міського управління транспорту і зв’язку аби цю зупинку таки обладнали, а чекати на приїзд транспорту рівнянам стало комфортніше.

У попередніх програмах ми розповідали про проблему багатьох рівнян, які щодня перетинаючи дорогу на вулиці Дачній ризикують травмуватися. Там є нерегульований пішохідний перехід. Однак зебра на асфальті з часом стала непомітною, а на дорожній знак водії не завжди реагують. Тож мешканці мікрорайону звернулись до громадської організації «Рівне нський громадський контроль». Активісти ж у свою чергу почали «штурмувати» зверненнями керівництво управління транспорту та зв’язку. Станом на сьогодні на цій ділянці дороги світлофор вже встановлений. Він поки що не включений, однак хочеться вірити, що незабаром він запрацює повноцінно.