Свої можливості та вміння вдосконалюють рівненські онкологи. Для цього у рівненському обласному онкодиспансері створюють усі умови - найсучасніше медичне обладнання, та головне передовий досвід. Днями до Рівного завітали столичні хірурги-онкологи , які провели дві складні операції на печінці. Увесь процес, у вигляді майстер-класу спостерігали рівненські лікарі, завдяки можливостям проекту телемедицини "Рак виліковний".

Столичні хірурги днями у Рівне нському онкодиспансері прооперували двох пацієнток, в яких у печінці були метастази. Асистували київським хірургам місцеві лікарі, аби в майбутньому самим проводити такі операції. Лікарі з Києва залюбки передають власні вміння. Впевнені, тут у Рівному, з наявним технологічним обладнанням хірурги готові самі до таких складних операцій.

Подивитись як столичні лікарі проводять подібні операції виявили бажання понад шістдесят лікарів з диспансеру, районних лікарень, та інших областей. Обидві операції транслювали в рамках проекту телемедицини "Рак виліковний" за підтримки фонду Рената Ахметова. Головний лікар закладу каже, наступний крок в освоєнні операцій на печінці, стажування рівненських лікарів у провідних фахівців.

Обидві операції з видалення частин печінки пройшли успішно. Перша операція тривала чотири години 10 хвилин, наступна удвічі менше. Коли рівненські лікарі самі робитимуть такі операції нині не відомо, кажуть головне безпека пацієнтів. Тому поки що досконало вивчають методику.