38 м'язистих, кремезних легенів носили коромисло та валізи, перекидали покришки, штовхали колоди. Змагалися на швидкість та витривалість. Вага снарядів — десятки та сотні кілограмів. Змагання аматорські. Силачі на чемпіонат України зі стронгмену до Рівного з'їхалися практично з усіх областей України, а ще були представники з Росії та Молдови.

Вага цих покришок 325 кілограмів. Осилити їх нічого не коштує легеням, що з'їхалися до Рівного на Чемпіонат України зі стронгмену. Змагання аматорські, учасників 38 практично з усієї України, а ще з Росії та Молдови.

Рівне на змаганнях представляли четверо аматорів. Особливо не готувалися, усі займаються пауерліфтинґом. У міжсезоння, щоб розім'ятися, вирішили на чемпіонат зі стронгмену податися. От тільки тренувалися лише раз.

А хто тренувався й наполегливо готувався до змагань, той і нагороди отримав. Найсильнішим чоловіком у ваговій категорії до 95 кілограмів став львів'янин. Йому лише 17, у серйозний спорт прийшов 3 роки тому.

У перемогу львів'янина вірила найсильніша людину світу. Але приїхав до України спортсмен, котрий здивував Василя Вірастюка.

В Україні призер змагань удруге. Першого разу відпочивав в Одесі. Тепер поспішає за кубком.

Йому 26, він професійний пауерліфтер, спортом займається півжиття. Торік зацікавився стронгменом.

Ще одне переможне місце виборов львів'янин, але вже у категорії до "110 кілограмів", — Пало Краснов. А серед найважчих стронгменів — у категорії "110+" абсолютним переможцем став Павло Костенюк із Чернівців. Тетяна Коваль, Ігор Прокопчук. Новини Рівного.