Дивіться у програмі: Рівнянам небезпечно жити у власних домівках. Навпроти їх будинків три аварійні тополі; Позрізали батереї у під’їзді. Для чого платити за тепло, яке не отримуєш?; Перші перемоги. Завдяки наполегливості активістів у Рівному відремонтували дві дороги.

Справжній жах на мешканців трьох будинків по вулиці Київський наводять …три тополі. Річ у тім, що вік цих дерев перевищує пів століття, та їх давно вже визнали аварійними. Однак, ніякі служби не поспішають зрізати тополі. Навпроти дерев побудовані житлові будинки. Їх мешканці постійно страждають від падіння гілляк, які ламаються, навіть, від невеликого вітру. А щоразу як розпочинається сильний вітер – взагалі полишають помешкання. Адже ніколи не знаєш, коли дерева ці можуть впасти.

Аварійні дерева знаходяться на території приватного підприємства. Його директор Тетяна Скорик розповідає, - шість років добивається того, щоб ці дерева зрізали. Два роки вона витратила на те, щоб лише отримати дозвіл на зрізання тополь від ЖЕКу. А потім розпочались безкінечні переписки із Трестом зеленого господарства та надзвичайниками. У ситуацію втрутилась і громадська організація «Рівне нський громадський контроль», адже справа дійсно серйозна.

В першому під’їзді по вулиці Дубенській за числом 10 у Рівному немає батарей. Щоправда не усіх, а лише на першому поверсі. Мешканка будинку Людмила Трофимчук, говорить – секцію батерей біля її квартири обрізали ще років сім тому. Температура у під’їзді, згідно із стандартами повинна бути не менше 16 градусів тепла. Насправді ж, тут взимку набагато холодніше, - говорять мешканці. В сусідньому ж під’їзді частина секцій батарей зникла два роки тому. Мешканець будинку Володимир Васильович розповідає, що ніби то батареї зняли та забрали працівники котельні на промивку.

Допомогти мешканцям цього будинку взялися у громадській організації «Рівне нський громадський контроль». Адже, за опалення під’їздів людям продовжують нараховувати кошти.

Голова громадської організації вже написав звернення до ЖЕКу, на балансі якого знаходиться будинок і до управління житлово-комунального господарства Рівного. Однак, нині вирішення цієї проблеми зависло в повітрі. До того, ж така проблема є і у багатьох інших багатоповерхівках Рівного. У будинку на вулиці Черняка 4 у одному з під’їздів є лише одна батарея на першому поверсі. На інших чотирьох поверхах , про те, що вони колись були тут люди вже починають забувати.

У Рівному на вулиці Марка Вовчка, біля дитячої стоматологічної поліклініки навесні публічне акціонерне товариство "Рівне газ" провело аварійно - відновлювальні роботи. Ремонт труб тут закінчився, а от відновлювати асфальтне покриття ніхто не поспішав. Віддтак, представники громадської організації «Рівне нський громадський контроль» звернулись до міського Шеу та Рівне газу, аби дорогу відремонтували. 16 липня ділянку дороги на вулиці Марка Вовчка таки заасфальтували.

Схожа ситуація виникла і на вулиці Червоногірській. Ремонту ця дорога не бачила декілька років. Ями тут були глибиною у 10 сантиметрів і більше. А об’їжджати їх просто неможливо. Уся дорога була вкрита вибоїнами. Однак, після численних звернень активістів до міського ШЕУ та ДАЇ – дорогу відремонтували.