Саме так називається новий загальноміський проект, який стартував 15 квітня. Долучилися до неї як професійні фотохудожники так і фотографи-аматори. Загалом організаторам прислали понад 300 світлин. З яких журналістськими колективами та управлінням у справах сім'ї, молоді та спорту обрано 33 зображення. Їх згодом рівняни зможуть побачити на сіті-лайтах Рівного.

Акція стартувала 15 квітня. Для участі у "Несподіваному Рівному" свої фото учасники висилали у спеціально створені для цього у соцмережах групи . Світлини приймали до 1 липня.

Усіх охочих міська влада запрошувала поділитися своїми фотоархівами. Приймали світлини різних років, краєвидів, вулиць, чи ж бо просто сімейних фото у Рівному. Головне, щоби роботи були нестандартні. За підсумками акції обрали трьох найактивніших учасників. Ними стали фотографи-аматори Олександр Шахманцір та Віктор Макаренко, а також професійний фото-художник Олексій Потянок.

Професійний фотохудожник Олексій Потянок роботи учасників проекту оцінив по-своєму. Каже, вони хоч і аматорські проте зроблені в цікавому ракурсі.

Акція "Несподіване Рівне " буде родзинкою святкування дня міста розповідають чиновники. Саме тоді рівняни зможуть побачити більшість фотографій учасників проекту.