Раритетні кадри змагань з мотокросу «Вадугунс» мають можливість побачити рівняни на фотовиставці, яка відкрилася 6 серпня у приміщенні готелю МИР. Ретро фотографії відзняті у період 77-84 років на трасі «Білий олень», що у Латвії.

Владлен Дроботько - відомий майстер фотографії з Луцька. В його послужному списку величезна кількість робіт, у тому числі присвячених мотоспорту. На виставці мотокрос «Вадугунс» зібрано 40 найкращих з них.

Знаменитий мотокрос «Вадугунс» збирав не лише гонщиків зі всього Радянського Союзу, але й багатьох майстрів фотографії, які проводили своєрідні змагання і між собою. Владлен Дроботько неодноразово потрапляв до числа переможців таких бліцтурнірів, а також працював поруч із всесвітньовідомим фотографом Янісом Глейдзом.

Серед перших відвідувачів виставки були й діючі спортсмени з мотокросу, зокрема Вадим Юзепчук. Срібний призер чемпіонату України порівняв мотокрос минулого та сьогодення.

Якщо починання у популяризації фотографії у мотокросі виявляться успішними, то можливо, вже у найближчому майбутньому, буде організована і фотовиставка, присвячена змаганням зі спідвею.

Фотовиставка мотокрос «Вадугунс» працюватиме до 21 серпня.