Рівняни мають шанс за 3 тижні жити у чистому, пофарбованому, відремонтованому, одним слово справді європейському місті. Те, що влада і місцеві комунальники ніяк не можуть зробити упродовж років, збираються мало не стаханівськими темпами втілити у життя до 22 серпня. Чепуритимуть обласний центр не до приїзду найвідомішого ревізора в Україні — Ольги Фреймут, а до святкувань: Незалежності України та Дня міста. До великого прибирання залучили усі комунальні служби.

Скубуть й стрижуть. Не дивляться, що на термометрі +30, сонце у найвищій точці, бо обідня пора, і його промені найнебезпечніші.

Роботи, кажуть, у них багато. Але буде ще більше. "Чайчину алею" прибирають планово. А з'явилася ще і позапланова. Причому для усіх комунальників.

Прибиратимуть меморіали, кладовища, газони, сквери та бульвари. Додаткове сміття, кажуть у КТП-1728, із міста вивозитимуть ті служби, котрі його назбирають.

А вже у переддень святкування 22 річниці Незалежності України у місті запрацюють фонтани. Їх теж ще мають очистити та пофарбувати. Мають прохання та зауваження і самі жителі й гості міста.

Прикрашає квітами й доглядає за ними, щоб місто подобалося, Раїса Опанасець уже 17 років. Напередодні святкувань спину гнутиме разом із колегами ще інтенсивніше.

Їхня робота, сподіваються, тішитиме пішоходів. Квітів не рватимуть і до клумб сміття не кидатимуть. Тим паче на майдані та бульварі Незалежності встановлять додаткові контейнери. За два дні гуляння із центральної частини міста додатково вивезуть 5-6 вантажівок сміття.