На Рівненщині водні забави коштують здоров'я, а подекуди й життя. З початку літа до відділення нейрохірургії Рівненської Центральної міської лікарні потрапило більше трьох десятків людей, які внаслідок невдалого пірнання отримали переломи хребта та ушкодили спинний мозок. В середньому їм до 30 років. Медики стурбовані, адже після таких травм більшість залишається інвалідами.

Рівнянин Тарас опинився у реанімації відділення нейрохірургії після невдалого пірнання у воду. Пошкодив спинний мозок. Тепер відходить від операції, то ж навіть говорити йому тяжко.

Подібних випадків, констатують медики, чимало. І все через небезпечні забави у воді. Зі спінальними травмами, отриманими внаслідок пірнання, від початку літа до відділення нейрохірургії центральної міської лікарні втрапило більше трьох десятків людей. 14 з них довелося оперувати.

Стається таке, бо пірнають в непристосованих для цього місцях, кажуть рятувальники. А на Рівне нщині обладнаних і немає, хіба що в басейнах. Та охочих стрибати у воду з мостів чи дерев це не зупиняє. Та такі забави інколи й життя коштують.

Щоби зберегти своє здоров'я та життя, медики та рятувальники радять безпечно поводитися у воді та не пірнати. Тим паче, не знаючи броду. Які ж наслідки від отриманої травми будуть у Тараса, лікарі не прогнозують. Та це точно не пройде безслідно для здоров'я.