Рівняни стають жертвами телефонних шахраїв! Схема весь час однакова. Невідомі телефонують серед ночі, повідомляють мовляв син потрапив у біду, чи то скоїв ДТП із потерпілими чи сам потрапив до міліції, і щоб вирішити проблему, потрібно негайно перерахувати певну суму грошей.

Останній такий випадок стався учора в Рівному. Зловмисники за псевдо-допомогу отримали 6 тисяч 300 гривень. Загалом же з початку року це вже дев’ятий випадок телефонного шахрайства, який розслідують правоохоронці.

15 тисяч рівнянка мала заплатити, щоб визволити сина, який ніби скоїв ДТП з потерпілими. Жінці подзвонили уночі на мобільний телефон.

З початку року із дев’яти зареєстрованих випадків – у шести шахраям таки вдалося заволодіти грошима. Так, у лютому пенсіонерка перерахувала на картку 4 тисячі гривень, щоб її сина відпустили з міліції. У березні вже інша пенсіонерка у позбулася 5 тисяч. У більшості випадків шахраї телефонують уночі до старших людей.

Невідомих телефонних зловмисників поки не знайшли. За усіма фактами відкриті кримінальне провадження. Правоохоронці вкотре просять людей не довіряти незнайомцям і відразу телефонувати на 102.