Два десятка чотирилапих уживаються у двокімнатній квартирі на останньому поверсі дев’яповерхівки. Це не вигадки, а реальне життя. У Рівному і харчі, і квадратні метри ділить із підібраними на вулиці пcами та котами сім’я. Їх уже давно дістала тиснява, сусідські докори. Але виставити за двері своїх уже домашніх улюбленців, вони не можуть. Тому просять усіх, хто шукає собі чотирилапого товариша, вибрати когось із їхніх підопічних.

Тоха — один із домашніх улюбленців рівнянки Аліни Січкар. Його жінка підібрала біля свого під’їзду цуценям. До неї він виповз на передніх лапах, бо хребет перебитий. Уже рік Тоха ділить двокімнатну квартиру своєї господині ще з 11-ма псами та 7-ма котами! Усі вони підібрані на вулиці.

Квартира на останньому поверсі де'вятиповерхівки на притулок для чотирилапих безхатьків почала перетворюватися 6 років тому. Противилася Аліниному милосердю її мама, але з того нічого так і не вийшло. Донька усе одно підбирала котів та собак й давала їм прихисток. Хвостаті поселенці потіснили хазяїв. Вони уже давно на сухому пайку.

Радикально проти собачо-кошачого притулку у цій двокімнатній рівненській квартирі налаштовані сусіди. Особливо з того ж поверху. Нарікають на шум та «сюрпризи».

Від категорично налаштованих проти чотирилапих, у цій квартирі псів не раз рятували. Але за жорстокість людей не осуджують, співчувають.

Аліна надіялася, що підібраних, але вже відгодованих й підлікованих хвостатих прилаштує до котрогось із притулків. Але місця ніде не виявилося. У комунальному притулку, який фінансується за кошти платників податків, їх теж не чекають.

Її підопічні уже простерилізовані. Але виставляти за двері, каже, усіх не може. Скалічених залишає удома.

Дбати за чотирилапих безхатьків їй допомагають такі ж небайдужі ентузіасти. Єдиний її дохід — пенсія. Жінка має третю групу інвалідності, у її головному мозку лікарі виявили пухлину. Аліна потребує дороговартісної операції. Але замість того, щоб збирати кожну копійку на свій порятунок, витрачає усі свої гроші на порятунок вкинутих на вулицю псів та котів.