Чи то пак, оздоровиться на цю суму. Саме стільки грошей отримала наша область від Світового Банку. Ці кошти підуть на розвиток галузі охорони здоров'я у рамках проекту співпраці цієї міжнародної організації з Україною. Інвестиції надходитимуть протягом чотирьох років, по сім з половиною мільйонів доларів щорічно.

Минулого тижня Рівне нщину відвідав представник Світового Банку Паоло Беллі. Мета візиту - ознайомитися з галуззю охорони здоров'я. Адже 30 мільйонів доларів інвестицій піде саме на розвиток медицини в області.

Гроші підуть на первинну ланку медицини - ФАПи, лікарські амбулаторії, пункти сімейної медицини. У закладах охорони здоров'я обласні чиновники планують провести реконструкцію, профілактику, інформатизацію та закупити сучасні медпрепарати. Обіцяють, що кошти Світового Банку спрямують у всі райони області.

Загалом заявки на участь у проекті подали практично всі регіони України. Переможцями проекту стали всього шість областей. Окрім Рівне нської інвестиції отримає також Волинська, Полтавська, Дніпропетровська, Луганська та Вінницька області.