Про невичерпні таланти Рівненщини, про самобутні народні промисли, а також про сьогодення і майбутнє обласного краєзнавчого музею розповів гість студії - директор Рівненського обласного краєзнавчого музею Олександр Булига. Ведуча Світлана Сирота.

Ведуча: Що цьогоріч очікує на рівнян та гостей міста на "Музейних гостинах"?

Олександр Булига: Як завжди ми очікуємо велику кількість народних умільців. З кожним роком кількість майстрів все збільшується і цьогоріч ми запросили понад 200 учасників.

В: Братимуть участь майстри з інших областей?

О.Б.: І на Рівне нщині , і в інших регіонах є рукодільці. Звичайно ж, участь братимуть майстри і з інших областей. В основному з західної України. На майбутнє сподіваємось, на наші "гостини" приїжджатимуть умільці з центру та сходу країни. Крім цього, ми очікуємо гостей і з-за кордону.

В: Які ще заходи плануєте до Міжнародного дня музеїв?

О.Б.: Для наших колег з інших музеїв України ми плануємо провести екскурсію "Ніч в музеї". Цікавою вона буде передусім тим, що проходити буде вночі з 17 на 18 травня, а екскурсоводами будуть наші працівники перевдягнені у історичних постатей пов'язаних з історією музею. Для прикладу — зустрічати гостей буде "Князь Любомирський"

В: Чим нині зацікавлюєте відвідувачів.

О.Б.: Найпопулярнішими серед наших відвідувачів є експозиції зброї, ікон, виставки присвячені УПА та битві під Берестечком. У нас є навіть експонати, подібних яким немає у інших українських музеях. Поки що відвідують нас здебільшого школярі та студенти. Проте ми плануємо робити все, щоб залучити чим більше відвідувачів та туристів.