Такий вирок сьогодні виніс Рівненський районний суд. Нагадаємо, 19 січня 2012 року бус з паломниками занесло на слизькій дорозі поблизу Рівного. Мікроавтобус вилетів на зустрічну смугу, де зіткнувся з «фурою». В результаті ДТП 10 людей загинуло, ще 5 - отримали травми.

Водій автомобіля вижив, його відразу взяли під варту. Півтора роки чоловік просидів у СІЗО, чекаючи вироку суду. Сьогодні він його почув – три роки позбавлення волі.

Суд врахував всі обставини тієї автопригоди. Олега Степанюка звинуватили у недотриманні безпечної швидкості руху та у тому, що мікроавтобус їхав на літній гумі. Не відкидають у суді і вину дорожніх служб. Адже та ділянка дороги де сталося ДТП - була не посипана, а дорожнє огородження відсутнє. Нагадаємо, у міліції відкрили кримінальне провадження проти дорожників. Саме останніх вважають винними у ДТП родичі потерпілих та загиблих у аварії. А, мовляв, водій отримав надто суворий вирок.

А от у прокуратурі вирок вважають м’яким. Та чи будуть подавати апеляцію – поки не кажуть. Водію Олегу Степанюку врахують у термін відбування покарання і тих півтора року, яких він відсидів у СІЗО. На вихованні у чоловіка залишилось троє малолітніх дітей.

Дивіться також: У Рівному міліція відкрила кримінальне провадження проти дорожників через жахливе ДТП на Водохреще