Дивіться у програмі: У Рівному дитина впала у каналізаційний колодязь. Хто відповідатиме за це?; Як довго чекатимуть мешканці будинку на вулиці Льонокомбінатівській, 1 на ремонт у під’їзді?; Ні пройти, ні проїхати: щоразу після злив на подвір’ї однієї із багатоповерхівок Рівного утворюється штучне озеро.

У Рівному дитина впала у каналізаційний колодязь. Сталося це біля дев’ятиповерхівки під номером 4 на вулиці Буковинській. Вихідного дня пані Юлія разом із семирічною Вікторією збирались на прогулянку. Дівчинка не дочекалась, поки мама вдягнеться і побігла на двір. За десять хвилин у квартирі рівнянки пролунав телефонний дзвінок. Телефонували сусіди, щоб повідомити - маленька Віка впала у відкритий каналізаційний колодязь. Мама дівчинки стрімголов побігла до місця, на яке вказали діти-свідки інциденту.

Рятувальники не барилися. Приїхали за 5-7хвилин та визволили дитину з пастки. Однак, і цього часу перебування під землею вистачило - дівчинка налякана до сьогодні, від відеокамери нашої знімальної групи весь час намагалась сховатись. Адже, цей пристрій нагадує Вікторії про той випадок. Тоді її на камеру знімали працівники прес-служби надзвичайників, - говорить мама. Хвала Богу, серйозних травм у дитини лікарі швидкої не виявили. Проте, щоб переконатись, що все добре Віку з мамою відвезли до лікарні. За цей час колодязь вже встигли закрити.

Пані Юлія розповідає, скільки себе пам’ятає цей колодязь зажди був закритим. Чому саме у ту суботу його відкрили та не належним чином закрили, - не розуміє. Замість каналізаційного люку там лежав шматок фанери. Саме тому, дівчинка граючись з однолітками полетіла донизу. І таких колодязів накритих неналежним чином у цьому дворі достатньо.

Їх достатньо і у всьому місті. У цьому ми переконались, заїхавши на декілька вулиць разом із головою громадської організації «Рівне нський громадський контроль» . У Рівному чи не у кожному дворі є хоча б один не закритий каналізаційний колодязь або ж зламаний каналізаційний люк.

Допоки різні служби перекидають один з одного відповідальність за відкриті каналізаційні колодязі щодня може статись нещастя. Маленька Віка після падіння зазнала забоїв голови та м’яких тканин тіла. А ще тепер дівчинка боїться темряви та не відходить від мами. Пані Юля написала заяву до міліції та прокуратури аби винні понесли покарання. Адже наступного разу все може закінчитись трагедією.

Брудні обмальовані стіни та зірвану плитку на підлозі кожного дня минають мешканці багатоповерхівки на вулиці Льонокомбінатівській, 1, щоб потрапити у власні квартири. Їх під’їзд не бачив навіть косметичного ремонту вже понад два десятки років. За цей період нескладно підрахувати скільки сотень тисяч гривень надійшло на рахунок ЖЕКу.

По допомогу у вирішенні цієї проблеми мешканці багатоповерхівки звернулись до громадської організації «Рівне нський громадський контроль». ЇЇ голова звернувся до житлово-комунального підприємства, щоб працівники ЖЕКу навели лад у під’їзді. У відповідь отримали листа, з якого стало відомо – на ремонт мешканцям доведеться чекати ще довго.

Мешканка будинку пані Марія не йме віри, що уся проблема в заборгованості. Натомість голова громадської організації припускає, що дійсно є декілька мешканців квартир, що боргують, однак говорить, для комунальників це не повинно стати причиною, щоб взагалі нічого не робити. До того ж підозрює, люди не платять через неякісну, а часом і взагалі відсутність роботи ЖЕКу у будинку. Адже великих коштів, на ремонт під’їзду не потрібно. Достатньо майстра та банки фарби.

Сухими дістатись додому мешканці багатоповерхівки на Соборній, 287 можуть лише коли небо ясне. Уся справа в тому, що як тільки починається дощ підхід до під’їздів будинку заливає водою та утворюється невелике озеро. Яма на подвір’ї обурює і власників автомобілів, мовляв заїхати просто неможливо. Завжди існує небезпека залишитись без якоїсь деталі машини.

До Житлово-комунального підприємства на балансі якого знаходиться будинок, мешканці, говорять звертались неодноразово. У відповідь чули одне. Проблема, наче і не така вже серйозна, однак, якщо вона турбує мешканців Рівного вирішити її необхідно – впевнені у громадській організації Рівне нський громадський контроль.

Мешканці цієї ж самої багатоповерхівки майже рік не мали світла у підвалі. Щоб дістатись до своїх комірчин, запалювали свічки та заряджали ліхтарі. Так вчиняти, зі слів пані Лілії, їм порадив начальник ЖЕКу.

Мешканці будинку неодноразово звертались до житлово-комунального підприємства, щоб цю проблему вирішили. Безрезультатно. Допомогла громадська організація, яка сама звернулась до ЖЕКу.

Щоправда, кошти, які сумлінно сплачували мешканці за освітлення підвальних приміщень, повертати не будуть.