В основному трагедії стаються у місцях, котрі не визначені для купання. Та й відпочивальники не завжди дотримуються елементарних правил поводження на воді. Тому в тиждень з рівненських водойм витягають більше трьох десятків людей, котрі тонуть. Нині рятувальники області вкотре відпрацьовували навички запобігання та попередження загибелі людей на воді.

Далеко заплив і почав тонути. Влітку таке на рівненських водоймах відбувається чи не щодня. От і зараз на озері Басів Кут імітують подібну ситуацію. Тут рятувальники разом з медиками проводять навчання. Спрацювали швидко та злагоджено. Як люди починають тонути насправді, щодня бачить Михайло Манелюк. Він водолаз аварійно-рятувальної службина водних об'єктах.

Тоді, на щастя, подружжя врятували. Подібне трапляється інколи по кілька разів на день, розповідає Михайло. А все через те, що відпочивальники не дотримуються правил безпеки на воді.

Утоплень немає там, розповідають в аварійно-рятувальній службі, де є пости: Басів Кут, Біле озеро та Хрінники. Загалом, рятувальники несуть службу більш як на двох десятках пляжів.

Щоб запобігати загибелі людей водоймах, рятувальники і проводять подібні навчання.

Та в першу чергу про свою безпеку та життя мають все ж думати самі відпочивальники. І не нехтувати правилами поводження на воді.