Заробляти на проїзді центральною вулицею Рівного пропонує місцевий депутат. Бізнесмен-будівельник Станіслав Рязанов стверджує, що місто може значно поповнити міську скарбницю за рахунок охочих перетнути головну артерію міста вулицю Соборну у денний час.

Дорожні знаки замінити грошовими. Проїзд через Соборну у Рівному може наповнювати міську казну, переконаний депутат міськради Станіслав Рязанов. Поки діють обмеження на проїзд центральною частиною міста у денний час, це наповнює іншу казну і лише у випадку штрафу.

Річний абонемент, який би дозволяв проїзд по Соборній, депутат пропонує продавати щонайменше за 3 тисячі гривень. Це надто дорого, кажуть ті, хто їдуть під знак й щораз ризикують отримати штраф. Має бути альтернатива, наприклад, — плата за одноразовий проїзд.

А ще депутат просить повернути платні автостоянки. Через ліквідовану біля центрального ринку, каже, дорога перетворилася на парковку.

Платних стоянок у Рівному було чотири. Працювали вони не довго, бо стали обузою для міста через зміни у законодавстві.

Поки депутати висловлюють пропозиції покращення й наповнення міської казни, водії пригадують, як у Рівному їздили ще 2 роки тому, досвід проїзду центральною вулицею у сусідніх містах. А ось цей пан — Михайло Козаков, розповідає, скільки коштує їздити у Білорусі.

Щоб міська казна наповнювалася за рахунок власників автомобілів, ініціативу депутата Рязанова мають підтримати колеги. А ще погодити в ДАІ. Тетяна Коваль, Володимир Захаров. Новини Рівного.